El CSOA Libertatia amb Can Vies! TMB pensa-t’ho bé!

Posted: 31/01/2011 in Okupació

Crónica de la manifestació de dissabte: Can Vies resisteix. No ens deixarem desallotjar

Què fa l’Ajuntament? Especula i dessallotja. I les immobiliàries? destrosen els barris. Però per si no fos poc, també hi ha TMB interposant demandes. Ja ho deia Felip Puig fa uns dies: S’ha acabat la impunitat. Però la okupació li respon a ell com es llegia abans d’ahir, a la manifestació, en una pancarta desplegada davant del CSA Can Vies:Felip Puig, Tens la boca molt gran, compte! no t’ennueguis.

Pocs minuts abans de les sis de la tarda de dissabte 29 de gener s’aplegaven a la plaça de Sants prop de 1500 persones per mostrar el rebuig al possible desallotjament del CSA Can Vies. Aquest centre social va ser okupat l’any 1997 per persones i col·lectius de Sants, des dels seus inicis, el propietari, l’empresa de Transport Metropolitans de Barcelona, ha estat interposant demandes pel desnonament. Tot i que en un principi la pressió de les veïnes va tirar-los enrere, entre els anys 2006 i 2008, el CSA Can Vies va haver d’enfrontar-se a un judici que va ser favorable a l’okupació gràcies a un error de forma. Ara, dos anys més tard, una nova demanda judicial interposada per TMB torna a posar en perill l’existència de Can Vies. Aquest cop, el judici està previst pel 18 de febrer de 2011.

L’aposta del centre social ha estat resistir com es llegia a la pancarta de la capçalera: Can Vies resisteix. No ens deixarem desallotjar. i apropar la reivindicació al carrer sota el lema: Aturem la demanda. Can Vies és del barri.com es llegia a la pancarta posterior.

Durant tot el recorregut, passant pel carrer Jocs Florals, Burgos, i arribant a Olzinelles, es va poder llegir per les parets del barri: TMB pensa-t’ho bé. Can Vies és del barri. Inclús el carrer de Sants va cobrir-se per uns moments de pintades i llum de torxes, trencant així una mica amb la dinàmica comercial d’aquesta avinguda. Al mateix carrer, a la seu del districte de Sants-Montjuïc, un guàrdia urbano plorava: l’han multat per haver oblidat el seu cotxe patrulla a la plaça universitat. La resta li feien costat en un doble cordó mentre les organitzadores llegien un comunicat denunciant el paper de l’Ajuntament.

Quan ja éren dos quarts de set, la manifestació va dirigir-se a l’espai on s’ubicava l’antiga Hamsa, passant pel carrer Doctor Triadó, on actualment hi ha una plaça dura i un edifici de nova construcció amb un supermercat Mercadona. L’Hamsa va ser una de les okupacions més emblemàtiques del barri, i d’aquelles propostes antagonistes només n’ha quedat un solar immens de ciment. Sants està decidit a no permetre el mateix amb Can Vies. AL voltant de les vuit la manifestació va ser desconvocada, entre torxes, pancartes i una gran pintada amb el símbol d’okupació. Recuperem els espais, que no se’ns oblidi: aquí hi havia cultura antagonista, i així volem que segueixi sent.


Protesta en la inauguració de les reformes de la Plaça Josep Pons (Màlaga) i voltants:

Dissabte 29 de gener a les 12:00 del matí coincidint amb la inauguració, per part de l’alcalde Jordi Hereu, de la reformada Plaça Bonet i Moixí (Josep Pons), un grup de persones solidaries amb la situació del CSA Can Vies, amenaçat de judici i desallotjament els propers mesos, han realitzat una nova acció per difondre la situació en que es troba Can Vies i protestar davant els politics especuladors de la ciutat que prefereixen places dures a Centres Socials plens de vida.

Passades les 12:00 i aprofitant l’arribada de l’alcalde Jordi Hereu a la Plaça Bonet i Moixí, les persones solidaries amb el CSA Can Vies han llençat bombetes d’olor i han mostrat banderoles a temps que cridaven consignes en suport del CSA i la pudor que fa aquesta classe política especuladora. Ràpidament la seguretat privada de l’alcalde ha intentat impedir, amb cops i males maneres, que el grup de persones mostres les banderoles, però no ho han aconseguit.

CSA Can Vies

Més fotos a: http://canvies.barrisants.org/protesta-en-la-inauguracio-de-les-reformes-de-la-placa-malaga/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s